opptak til barnevern og vernepleie via Y-vei ved UiT, Harstad - høsten 2017

Publisert: 23.03.17

Hei! 

UiT, Harstad fortsetter ordningen med y-vei opptak til barnevernspedagog- og vernepleiestudiet for elever med relevant fagbrev i henholdsvis barne- og ungdomsarbeid og helsefag.  

 UiT, Harstad tilbyr høsten 2017 tilrettelagt høyere utdanning for barnevernspedagog og vernepleier. For å bli kvalifisert for opptak er det krav om relevant fagbrev fra barne- og ungdomsarbeid for barnevern og helsefagarbeider/hjelpepleier for vernepleie. Fagbrevet må være avlagt senest vårsemesteret 2017. Søknadsfrist er 15. april.

 For mer informasjon om opptak via Y-vei, se; https://uit.no/om/enhet/artikkel?p_document_id=460102&p_dimension_id=210118&men=28714

 

Bachelor i barnevern: https://uit.no/utdanning/program/444428/barnevern_-_bachelor

Bachelor i vernepleie: https://uit.no/utdanning/program/442914/vernepleie_-_bachelor

Våren 2016 fusjonerte tidligere Høgskolen i Harstad med Universitetet i Tromsø og heter nå Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet, Harstad.

Harstad ligger på Norges største øy – Hinnøya – byen er sentralt plassert i det tettest befolket område i Nord-Norge. Harstad er en trivelig by med ca 25 000 innbyggere. Skolen ligger på havnepromenaden midt mellom Kulturhuset og sentrum og det er ikke langt å gå fra campus til butikkene.  Med fly, båt eller buss er kommer man seg lett til og fra Harstad. Harstad/Narvik lufthavn, Evenes er Harstads flyplass og fra Gardemoen tar turen en og halv time med direkte fly.

Harstad som studentby, se: https://uit.no/studiesteder/harstad

Vedlagt ligger mer informasjon om hvordan man går fram for å søke opptak via Y-vei. Vi hadde satt stor pris på om denne informasjonene kan videresendes til avsluttende lærlinger i barne- og ungdom + helsefag 2017 i deres distrikt. Hvis det er mulig tar vi gjerne imot en liste med navn og e-postadresser på avsluttende læringer i deres distrikt for å videreformidle denne informasjonen.

 Vedlegg: 

Fakta om Y-veien - klikk her 

Slik søker du Y- veien - klikk her 

Tilbake